Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CE solicita statelor membre sprijinirea transportului cargo aerian

Comisia Europeana solicita statelor membre ale UE sa sprijine transportul aerian de marfa in timpul crizei determinate de COVID-19. 
Potrivit comisarului pentru transport Adina Valean, transportul cargo aerian reprezinta aproximativ 35% din comertul mondial si este esential pentru mentinerea lanturilor de aprovizionare. Astfel, statele membre sunt invitate sa acorde facilitati temporare de trafic pentru transportul de marfa din afara UE si sa inlaturare temporar restrictiile impuse pe timp de noapte si/sau restrictiile la sloturile de timp pe aeroporturi. De asemenea, este incurajata facilitarea utilizarii aeronavelor de pasageri pentru operatiuni cargo, daca situatia o impune. 
Este crucial ca aeroporturile deschise sa aiba o capacitate suficienta pentru a gestiona marfurile, iar in acest sens trebuie adoptate masuri speciale pentru asigurarea personalului implicat in operatiunile cargo.
Comisia mai solicita tuturor tarilor terte sa nu impuna restrictii inutile operatiunilor cargo aeriene, in special cele incompatibile cu acordurile in vigoare.

Articole similare