Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Industria farmaceutica va atinge un maxim istoric in 2020

Industria farmaceutica din Romania va inregistra afaceri record in 2020, in contextul cererii crescute de medicamente si echipamente sanitare, generate de pandemia de Coronavirus, conform unei analize realizate de KeysFin.
 
Astfel, potrivit estimarilor analistilor KeysFin, ritmul de crestere se va dubla in acest an, iar cifra de afaceri generata de intreg lantul de productie si distributie va ajunge la aproximativ 68 de miliarde de lei, un maxim istoric pentru piata locala, arata sursa citata. 
 
"Intreaga economie a Romaniei se resimte in urma pandemiei: potrivit estimarilor noastre scaderea anuala va fi intre 5 si 7%, fiind influentata atat de durata starii de urgenta cat si de alti factori, precum abordarea autoritatilor in privinta celor cateva sute de mii de IMM-uri locale afectate direct sau indirect. Totusi, exista si sectoare care inregistreaza cresteri, acesta fiind si cazul industriei farmaceutice, o industrie care a crescut constant in ultimii 10 ani si care in acest an va ajunge foarte probabil la un maxim istoric. Putem spune asadar ca, in 2020, industria farma, aflata in linia intai in lupta cu coronavirusul, va contribui atat la stabilitatea economiei locale, cat si la sanatatea romanilor”, a declarat Roxana Popescu, Managing Director al KeysFin.
 
Cifra de afaceri a producatorilor, distribuitorilor si farmaciilor din Romania a inregistrat o crestere cu 9% in comparatie cu anul 2017 si a depasit cu aproape 90% nivelul din 2009, insumand 56,5 miliarde de lei in 2018.
 
Mai mult, specialistii KeysFin estimeaza ca industria farma va depasi pragul de 60 de miliarde lei in 2019, urmand ca in 2020 aceasta sa atinga un nou nivel record: 68 miliarde de lei.
 
Totodata, conform analistilor KeysFin, industria farma locala va fi unul dintre segmentele cel mai putin afectate de pandemie, alaturi de Retailul alimentar, Sanatate si asistenta sociala, IT&C, Agricultura (dependenta insa de conditiile meteo), distribuitorii de energie si gaze si cei de apa si salubritate.

Articole similare

Ad