Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

UITP, IRU, Polis, Eurocities si CER solicita suport de la Comisia Europeana

Pe fondul pandemiei de Covid-19, Asociatia Internationala pentru Transport Public (UITP), Uniunea Internationala de Transport Rutier (IRU), Polis, EuroCities si Comunitatea pentru Transport Feroviar si Infrastructura (CER) au inaintat o scrisoare comuna Comisiei Europene si Parlamentului European, solicitand suport urgent pentru industria de transport public.
„Pentru a asigura continuitatea activitatii, autoritatile competente trebuie sa asigure disponibilitatea echipamentului medical necesar pentru companiile de transport, astfel incat acestia sa-si poata proteja angajatii si pasagerii”, se arata in scrisoare.
Oricum, operatorii de transport urban si regional din mai multe tari europene (inclusiv din Romania) au implementat deja o serie de masuri pro-active, prin instalarea de aparate cu dezinfectanti in autobuze, instituirea unui program strict de curatenie si igienizare a vehiculelor sau izolarea suplimentara a postului de lucru a soferului.
UITP, IRU, Polis, EuroCities si CER avertizeaza asupra impactului economic si financiar pe care pandemia o are asupra sectorului de transport public, in conditiile in care incasarile s-au redus cu aproximativ 85% si au aparut costuri suplimentare generate de implementarea masurilor aditionale de igiena si de distantare sociala in vehicule, dar si la nivelul retelei (statii, autogari). In aceste conditii, este necesara adoptarea unei flexibilitati bugetare, astfel incat autoritatile locale sa poata raspunde adecvat la criza.
Fondul Monetar International (FMI) a avertizat, de asemenea, ca in contextul crizei Covid-19 se impun masuri dedicate, in plus fata de traditionalele imprumuri de urgenta. „Suntem intr-o situatie fara precedent, in care pandemia s-a transformat intr-o criza economica si financiara”, a declarat Kristalina Georgieva, director executiv FMI.

Articole similare

Ad