Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

COVID-19: Industria auto din Romania va produce echipamente medicale

Industria auto din Romania vrea sa contribuie la productia de echipamente si produse medicale, precum masti, combinezoane si biocide si va participa la proiectul de realizare a unui ventilator de respiratie destinat bolnavilor de coronavirus, a anuntat, joi, ministrul Economiei, Virgil Popescu.
 
,,Industria auto are problemele ei specifice. Este o industrie care contribuie mult la PIB-ul Romaniei, dar este o industrie dependenta de industriile din tarile europene, Germania, Franta, Italia. Daca acolo lucrurile sunt oprite, inseamna automat ca si in Romania lucrurile sunt oprite”, a declarat ministrul Economiei intr-o interventie telefonica la postul Digi 24. Oficialul a mai spus ca a discutat miercuri, 1 aprilie, cu reprezentantii industriei auto, iar acestia i-au transmis ca doresc sa contribuie, sa ajute economia romaneasca, sa ajute romanii.
 
,,Doresc sa contribuie sa produca materiale esentiale, doresc sa produca masti si au capacitate foarte mare de a produce aceste echipamente, biocide, pentru ca au si o industrie chimica pe orizontala foarte dezvoltata, prin parteneri care sunt furnizori traditionali ai industriei auto. Deci, practic tot ceea ce este nevoie in acest moment – masti, biocide, combinezoane”, a punctat ministrul. De asemenea, Virgil Popescu a adaugat faptul ca reprezentantii industriei auto din Romania vor lua parte la proiectul national pentru realizarea unui ventilator necesar pentru a ajuta respiratia bolnavilor de COVID-19.

Articole similare

Ad