Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Orban vrea precizari clare pe Ordonanta 4 privind soferii. Nadlac II, punct de trecere numai pentru camioane

Ludovic Orban a cerut clarificari catre ministrul Administratiei si Internelor, Marcel Vela, pe art. 4 din Ordonanta Militara nr. 4 privind soferii. Precizarile ar urma sa vina in urmatoarea ordonanta, dupa cum a punctat Ludovic Orban in cadrul sedintei de guvern care a avut loc joi, dupa-amiaza in regim de videoconferinta. In contextul aglomeratiei din vami, ministrul Administratiei si Internelor, Marcel Vela, a anuntat ca Vama Nadlac II va fi destinata numai transportului de marfa. 
 
,,Domnul Vela, am avut o consultare cu companiile specializate in transport de marfa si transport de persoane. Mi s-a solicitat o clarificare despre transportul de marfa. Mi s-a solicitat o clarificare pentru soferii de TIR care, nedispunand de locuri de carantinare, sunt nevoiti sa se duca acasa la familie, nu mai vor sa se duca in cursa. Trebuie sa gasim o solutie si sa asiguram transportul de marfuri. Trebuie sa facem niste precizari pe urmatoarea ordonanta de urgenta”, a arata Ludovic Orban catre ministrul Vela. Acesta a raspuns ca soferii trebuie sa stea acasa intre curse, nu cele 14 zile, insa Prim Ministrul a insistat ca trebuie o exprimare mai clara. 
 
Discutia s-a mutat pe aglomeratia din vami, iar ministrul Marcel Vela a declarat ca punctul de trecere a frontierei Nadlac II va fi rezervat strict pentru camioanele de marfa. De asemenea, Ludovic Orban a mai spus ca trebuie reglementata si situatia transportului interjudetean. ,,Traficul de persoane s-a redus din cauza suspendarii activitatilor, dar exista foarte multe companii care au angajati care au nevoie de transport intrajudetean”, a mai spus Orban. 

Articole similare

Ad