Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Sesiune plenara extraordinara pentru masuri de combatere a pandemiei

Presedintele PE si liderii grupurilor politice vor organiza o sesiune plenara extraordinara pentru a continua activitatea cu privire la masurile speciale de combatere a pandemiei.
In cadrul reuniunii la distanta din dimineata zilei de joi, 2 aprilie, Presedintele Parlamentului si liderii grupurilor politice (Conferinta presedintilor) au convenit sa convoace o sesiune plenara extraordinara joi 16 si vineri 17 aprilie la Bruxelles. Agenda sesiunii cuprinde o dezbatere cu Consiliul si Comisia si un vot privind o rezolutie referitoare la o actiune coordonata a UE de combatere a pandemiei COVID 19 si a consecintelor acesteia. De asemenea, PE este pregatit sa voteze cu privire la orice propuneri legislative sau bugetare pregatite in timp util de Comisia Europeana pentru a gestiona in continuare situatia creata de pandemie.
Liderii grupurilor politice si-au exprimat, de asemenea, ingrijorarea cu privire la masurile de urgenta adoptate recent in Ungaria. Majoritatea grupurilor au solicitat Presedintelui Sassoli sa transmita aceste preocupari intr-o scrisoare adresata Comisiei, prin care sa-i solicite sa evalueze situatia si sa ia in considerare activarea procedurii prevazute la articolul 7 din Tratatul privind Uniunea Europeana (TUE). Aceasta procedura ar permite UE sa se asigure ca valorile fundamentale europene nu sunt expuse riscurilor. Parlamentul a decis sa introduca un sistem alternativ de vot la distanta. Din motive legate de sanatatea publica, acesta va permite organizarea voturilor cu garantii adecvate pentru a se asigura ca voturile membrilor sunt individuale, personale si gratuite.

Articole similare

Ad