Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ministrul Agriculturii: coridoarele ,,verzi” functioneaza; Romania nu intra in criza alimentara

Romania nu se afla in situatia de a intra in criza alimentara, iar coridoarele verzi de transport functioneaza, a declarat, joi, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Adrian Oros, in cadrul unei interventii televizate.
 
,,La aceasta ora, Romania si Europa nu se afla in situatia de a se bloca sau de a intra in criza alimentara. Coridoarele <<verzi>> de transport al alimentelor si al inputurilor functioneaza. Noi monitorizam zilnic stocurile, cat si preturile, dar mai ales problemele pe care agricultorii si cei din industria alimentara le au, pentru ca am creat o platforma de comunicare inca din prima zi cu tot ce inseamna mediu asociativ si in timp real stim exact care sunt problemele aparute si incercam sa le rezolvam punctual. Chiar ieri (miercuri, 1 aprilie, n.r.) am avut o intalnire la nivelul Guvernului cu tot ceea ce inseamna mediul asociativ din agricultura si industria alimentara unde fiecare a venit si a prezentat problemele si solutiile pe care le gandesc ca in viitor sa nu se intample ce prevesteau cele trei organizatii mondiale, ca s-ar putea ajunge si la o criza alimentara. Speram sa nu ajungem acolo”, a afirmat Arian Oros, citat de Agerpres. 
 
Ministrul de resort a punctat faptul ca toti cei care sunt pe o anumita filiera de produs trebuie sa se aseze la masa si sa-si negocieze marjele de profit, astfel incat sa ramana pe piata in timpul acestei crize. Oros a adaugat ca primii afectati de o decizie a statului privind fixarea pretului la raft ar fi producatorii si procesatorii mici din Romania.

Articole similare

Ad