Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

M.A.I. : Familia ramane in izolare 14 zile din momentul contactului cu soferul

Membrii familiei trebuie sa ramana in izolare timp de 14 zile din momentul in care au intrat in contact cu conducatorul auto, arata Ministerul Administratiei si Internelor intr-un raspuns adresat Tranzit, referitor la interpretarea art. 4 din Ordonanta Militara nr. 4.
,,In situatia in care izolarea se face la domiciliu impreuna cu ceilalti membri ai familiei care locuiesc in respectivul domiciliu, membrii familiei au obligatia de a ramane in izolare timp de 14 zile de la momentul la care au intrat in contact cu conducatorul auto’’, arata MAI in raspunsul sau. Totusi, ministerul nu a raspuns la intrebarea care ii framanta atat pe transportatori, cat si pe soferii acestora deopotriva: Ce se intampla cu familia daca soferul se intoarce acasa o data la cateva zile? Este ea ,,condamnata’’ la izolare continua? Si nici ce se intampla in cazurile recent semnalate in care mai multi soferi suceveni au fost instiintati ca trebuie sa se izoleze abia la cateva zile dupa ce au intrat in tara.
 
 
Ministerul de resport le recomanda soferilor sa opteze pentru una din celelalte doua optiuni respectiv fie carantina in spatii puse la dispozitie de angajator, fie pentru carantina institutionalizata, ,,pentru a nu expune familiile lor la riscul de a ramane in izolare pentru perioade mari de timp, dar si pentru a reduce riscul de a transmite virusul membrilor familiei’’.
Pentru cei care opteaza pentru varianta prevazuta la art. 4 lit. c) din Ordonanta Militara nr. 4/2020, compania de transport va contacta autoritatile administratiei publice locale pentru a asigura spatiile de carantinare necesare angajatilor/conducatorilor auto, mai spune Ministerul Administratiei si Internelor.

Articole similare

Ad