Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Piata asigurarilor a crescut in 2019 cu 8%

Societatile de asigurare au subscris, in 2019, prime brute in valoare de aproximativ 11 miliarde de lei, in crestere cu peste 8% fata de anul anterior, potrivit evidentelor Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF). Piata asigurarilor din Romania ramane orientata spre activitatea de asigurari generale, care detine o pondere de 79% din totalul primelor brute subscrise. Dintre acestea, asigurarile auto si cu precadere cele RCA sunt preponderente.
Volumul total al primelor brute subscrise pentru asigurarile generale, in 2019, a fost de 8.724.892.308 lei, in crestere cu aproximativ 8,5% fata de 2018. Primele 10 societati de asigurare care au subscris prime aferente asigurarilor generale au cumulat aproximativ 96% din totalul acestui segment de activitate. Dintre primele brute subscrise pentru asigurari generale, cele mai mari ponderi le detin clasele A10 – Raspundere civila pentru utilizarea vehiculelor auto terestre – RCA (46%), A3 – Asigurari facultative pentru vehicule terestre, exclusiv materialul feroviar rulant (27%) si A8 – Incendiu si calamitati naturale pentru alte bunuri decat cele asigurabile in clasele A3-A7 (13%).
Valoarea totala a primelor brute subscrise pentru asigurarile RCA a atins in 2019 aproximativ 3,78 miliarde lei, restul pana la totalul clasei A10 constituind asigurarile transportatorului pentru marfa transportata in calitate de caraus (CMR) si respectiv asigurarile RCA subscrise pe teritoriul altor state membre UE, in baza dreptului de libera prestare a serviciilor. Comparativ cu anul precedent, valoarea primelor brute subscrise a crescut in 2019 cu aproximativ 5%.

Articole similare

Ad