Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transportatorii olandezi colaboreaza pentru a-si acoperi mai bine capacitatea

Logistica este unul dintre sectoarele importante ale economiei Olandei, iar experienta bogata a firmelor din domeniu le-a facut sa intuiasca imediat dupa aparitia noului virus care sunt masurile ce trebuie luate pentru a nu le scadea eficienta. De aceea actorii din transport si logistica si-au unit fortele pentru a veni cu solutii inteligente care sa le permita sa-si continue activitatea si sa-si pastreze activa forta de munca.
In acest context, asociatiile profesionale TLN, VVT, FNV Transport & Logistiek, CNV si evofenedex colaboreaza pentru a dezvolta diverse solutii pentru noile probleme cu care se confrunta agentii economici, una dintre ele permitand conectarea firmelor de transport care se confrunta cu lipsa de capacitate pentru a face fata tuturor comenzilor cu cele care au prea multe camioane si prea putine comenzi. Cererea si oferta sunt aduse impreuna fara costuri prin intermediul unui centru de mobilitate, o platforma unde se poate inscrie oricine. 
Ea a inceput sa functioneze pe 21 martie si, conform TLN, pana pe 1 aprilie aici erau active 306 firme, din care multe au declarat ca apreciaza initiativa si ca experienta personalului de la centrul de mobilitate este foarte utila in aceasta perioada. 
Companiile declara ca, din cauza pierderii comenzilor, au o capacitate de transport excedentara: pe 27 martie 156 dintre firmele inscrise aveau 744 de soferi care nu aveau activitate si numai trei aveau o lipsa de patru soferi, iar pe 1 aprilie 234 de companii aveau in plus fata de nevoile actuale de transport 1.169 de soferi si doar sapte nu aveau suficient personal.
Varful pe tara pare sa fie in sud-vestul Olandei, mai ales in transportul de containere maritime si de flori.

Articole similare

Ad