Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Prefectura Suceava clarifica situatia transportatorilor din judet

Prefectura Suceava a trimis transportatorilor din judet o serie de clarificari privin situatia soferilor de transport international in contextul precizarilor importante din Ordonanta Militara nr. 7 prin intermediul careia soferii profesionisti sunt exceptati de la masura izolarii la domiciliu sau carantinare daca angajatorul a asigurat materiale individuale de protectie impotriva COVID-19.
 
,,Aducem la cunostinta cetatenilor, dar si a operatorilor de transport interesati, ca, prin Ordonanta Militara nr. 7/ 2020 au fost aduse o serie de clarificari si modificari cu privire la regimul aplicat, in perioada starii de urgenta, pentru conducatorii autovehiculelor de transport marfa cu capacitatea maxima autorizata mai mare de 2,4 tone si anume:
– conducatorii autovehiculelor care NU prezinta simptome asociate COVID-19, completeaza o declaratie pe propria raspundere (modelul declaratiei este stabilit de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor), prin care isi asuma locatia unde pot fi contactati in perioada dintre curse. Daca angajatorul a asigurat pentru conducatorul auto materiale individuale de protectie 
impotriva COVID-19, acestia NU se supun masurilor de izolare la domiciliu sau carantinare’’, se arata in informarea primita de la Prefectura Suceava. Prevederile se aplica tuturor soferilor profestionisti, chiar daca deplasarea nu se face la bordul camionului sau al van-ului cu MTMA de peste 2,4 tone, ci se face prin alte mijloace, cum ar fi minibusuri de 8+1 sau autoturisme.

Articole similare

Ad