Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

COVID-19: Soferii aflati in tranzit trebuie sa paraseasca Romania in termen de 48 de ore

Ordonanta Militara nr. 7 a venit cu o serie de clarificari si noi provederi pentru soferii profesionisti care intra sau ies din Romania. Una dintre acestea se refera la cei aflati in Tranzit, care trebuie sa parasesca tara noastra in termen de 48 de ore.
 
Atunci cand intra in tara, soferii trebuie sa prezinte o adeverinta de salariat asumata de angajator. Pentru a nu intra in izolare sau carantinare, soferii trebuie sa nu prezinte simptomatologie specifica COVID-19 si sa aiba asigurat de angajator materiale individuale de protectie.
In Ordonanta Militara nr. 7 se mai specifica si cazul soferilor aflati in tranzit. Acestia NU au obligatia de a completa, la intrarea pe teritoriul Romaniei, declaratia epidemiologica daca respecta urmatoarele conditii minime:
1. Utilizeaza doar coridoare de tranzit si puncte pentru trecerea frontierei de stat situate la capetele acestor coridoare, aprobate de catre Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor si Ministerul Afacerilor Interne, fiind interzisa abaterea de la acestea.
2. Tranzitarea teritoriului Romaniei se face intr-un interval de timp minim, fara a depasi 48 de ore de la intrarea in Romania, incluzand si perioadele de stationare pentru odihna zilnica normata;
3. Stationarea autovehiculului se realizeaza exclusiv in parcari situate pe coridoarele de tranzit, marcate in mod corespunzator.
 
 
,,In cazul in care, conducatorul autovehiculului NU respecta cerintele expuse mai sus, acesta va fi obligat sa intre in carantina institutionalizata pentru o perioada de 14 zile suportand cheltuielile efectuate cu carantinarea sa. In acest caz autovehiculul poate fi preluat de un reprezentant al detinatorului’’, se arata in Ordonanta Militara nr.7. 
Mai mult, la intrarea in tara, conducatorul auto este obligat sa aplice, pe partile vitrate ale autovehiculului (parbriz), un colant special pus la dispozitie de Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier, respectiv sa pastreze asupra sa formularul de tranzit al carui model este stabilit de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, mai spune documentul citat.

Document

Articole similare

Ad