Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

OICA: Industria auto se confrunta in 2020 cu o criza masiva

Sectorul auto global se confrunta in 2020 cu o criza masiva, dar isi va arata, din nou, rezilienta, se arata intr-un comunicat al Organizatiei Internationale a Constructorilor de Automobile (OICA), forul mondial al constructorilor de automobile.
 
,,Dupa ce 2019 a oprit cei zece 10 ani de crestere ai industriei, sectorul auto global se confrunta in 2020 cu o criza masiva, dar isi va arata, din nou, rezilienta. Dupa un 2019 sumbru, cand s-a inregistrat un declin de peste 5% al productiei auto globale (91,8 milioane de vehicule), industria auto mondiala se confrunta cu dificultati fara precedent in primele luni din 2020. Extinderea pandemiei de coronavirus (Covid-19) reprezinta dificultati fara precedent pentru una din cele mai mari industrii globale’’, avertizeaza organizatia, potrivit Agerpres.
 
Principalii producatori auto se angajeaza in continuare sa-si protejeze angajatii si clientii si sa respecte pe deplin sau chiar sa depaseasca masurile autoritatilor de restrictionare sau limitare. In unele tari, companiile auto au si proiecte umanitare, de la fabricarea de ventilatoare medicale, la facilitarea transportului de urgenta si a serviciilor medicale.
In Romania, Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) este membru din 1996 al OICA.

Articole similare

Ad