Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cifra de afaceri a firmelor italiene de transport s-a contractat, in medie, cu 60%

Alarma economica generata de epidemia de Covid-19 in sectorul transportului de marfuri este in crestere. In acest sens, si pentru a denunta situatia nesustenabila a transportului rutier italian, vicepresedintele Confcommercio-Conftrasporto, Paolo Uggè , atrage atentia ca se inregistreaza o scadere medie a cifrei de afaceri de peste 60%, cu varfuri si de 90% pentru unele sectoare si firme.
„Odata cu inchiderea santierelor si a activitatilor de productie, operatiunile companiilor de transport rutier s-au redus drastic, iar procentul de pierdere estimat in urma cu doua saptamani, de 30%, s-a dublat practic in doar 14 zile. Pe autostrazi acum vedem doar tractoare. Camioanele livreaza marfurile si apoi se intorc goale, fara sa mai fie capabile sa echilibreze cursa tur-retur.“
Conform concluziilor Conftrasporto, odata cu inchiderea multor fabrici din Italia de Nord, si directia traficului a fost inversata, dispre regiunile de sud, in nord, pentru a transporta alimente, iar la intoarcere vin goale, cu o pierdere in consecinta pentru companii.
In aceasta situatie dramatica se afla si problema platilor, cu scrisorile trimise furnizorilor de catre diversi clienti care anunta amanarea acestora chiar si pentru 12 luni. De asemenea, extinderea valabilitatii licentelor si ITP-urilor expirate este valabila doar in Italia, supunand firmele care efectueaza transport international, chiar si in interiorul UE, riscului de a fi amendate aspru. "Daca vom continua astfel, cu masurile care blocheaza acum activitatile tarii, riscam forme de protest care ar putea duce la o oprire generala a transportului rutier", a mai spus Ugge.

Articole similare

Ad