Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Pana la reluarea productiei, PSA sprijina sistemul medical din diverse tari

In contextul crizei cauzate de pandemia de Covid-19, Grupul PSA anunta ca a semnat contractul pentru un nou imprumut de trei miliarde de euro, care sa ii permita sa-si intareasca siguranta financiara, dupa ce de curand a luat alte trei miliarde de euro dintr-o linie de credit. Imprumutul are o durata initiala de 12 luni, cu doua posibilitati de prelungire cu trei luni fiecare, iar Philippe de Rovira, CFO in cadrul Grupului, a declarat ca acesti bani vor creste abilitatea companiei de a face fata situatiei exceptionale din prezent si de se pregati pentru viitor, dar demonstreaza si increderea pe care bancile o au in PSA si in soliditatea sa financiara.
Reamintim ca grupul a anuntat pe 16 martie inchiderea tuturor fabricilor sale din Europa pana pe 27 martie, dupa care la finalul lunii trecute a luat masuri pentru reinceperea treptata si in siguranta a activitatii, fara a anunta insa si cand va avea loc aceasta reluare, care depinde si de abilitatea furnizorilor de componente de a asigura cele necesare.
Reteaua after-sales a PSA este deschisa, ca si distributia de piese de schimb, in functie de tara si de dealerii locali, astfel incat sa garanteze mobilitatea clientilor chiar si in aceasta perioada, in special a celor care fac aprovizionare cu alimente si medicamente si a celor din mediul rural. 
Grupul mai anunta faptul ca sprijina alianta "All United Against Coronavirus" cu donatii pentru structurile care ajuta la deplasarea si aprovizionarea persoanelor bolnave, deoarece "in fata multelor provocari pe care le vom avea in urmatoarele saptamani si luni un lucru este sigur: niciodata in istoria noastra moderna nu am avut atat de mare nevoie de sprijin reciproc si de solidaritate".
In plus, in timp ce se preocupa sa asigure si protectia propriilor angajati printr-un sistem intreg de masuri si prin posibilitatea pe care le-o ofera sa lucreze de acasa, PSA ii ajuta si pe cei care se ocupa de acoperirea unei nevoi de baza a populatiei in aceste zile, aceea de ingrijire medicala, donand deja pana acum aproape 400.000 de masti catre spitale, servicii de urgenta si autoritati locale, precum si echipament medical (defibrilatoare, kituri de prin ajutor, s.a.) pentru spitale din Milano, Madrid si Mulhouse. 
In plus, programul Free2Move sprijina spitalele si centrele de sanatate cu vehicule din flota din Paris, Madrid si Lisabona, reteaua Opel din Franta ofera gratuit 400 de vehicule, pe perioada limitata, comunitatilor care se ocupa de sanatate, in Spania compania le ofera vehicule serviciilor medicale cu ajutorul centrelor de productie din Vigo si Zaragoza, iar in Maroc 50 de Peugeot 208 vor fi donate autoritatilor.
De asemenea, alaturi de alte trei companii din Franta , Air Liquide, Schneider Electric si Valeo, PSA isi propune sa produca 10.000 de aparate de respirat in 50 de zile, de la inceputul lui aprilie pana la mijlocul lui mai, creand pentru asta o linie speciala in fabrica din Poissy. Iar filiala braziliana a grupului a inceput sa printeze 3D componentele vizierelor menite sa ii protejeze pe medicii care au contact direct cu pacientii. Toate acestea vor reprezenta tot donatii facute autoritatilor de sanatate publica. In plus, in functie de contextul din fiecare tara PSA va oferi, prin subsidiarele sale, ceea ce va fi nevoie pe plan local.

Articole similare

Ad