Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Dumbravioara: Familiile soferilor sunt verificate daca respecta izolarea

Desi Ordonanta Militara nr. 7 / 2020 stipuleaza clar la art. 19 ca prevederile Ordonantei 4, cea care obliga soferii si familia la izolare 14 zile dupa intoarcerea din cursa, se abroga si ca soferii profesionisti nu sunt izolati daca nu prezinta simptome de Covid19, in cazul unui sofer al companiei sucevene Dumbravioara, familia a fost verificata de catre politie, in urma cu doua seri, daca se afla in izolare. „Si Politia si DSP actioneaza asa. Am crezut ca poate e doar la noi in zona aceasta situatie, pentru ca Suceava e zona carantinata, insa am colegi din alte judete care au patit la fel. Practic, atunci cand era obligatorie izolarea de 14 zile, nu ne-a cautat nimeni, iar acum este invers“, a spus administratorul companiei, Ionel Stirbu.
Acesta isi doreste sa fie lasat sa lucreze, cat inca se mai poate. Situatia este si asa dificila din cauza faptului ca tarifele au scazut, din lipsa de curse. „In prezent, ne acoperim costurile, pentru ca nu calculam si uzura masinii. Daca am lua in calcul toate cheltuielile, nu ar mai fi eficient transportul. Din fericire insa, nu prea am avut intarzieri la plata, pentru ca nu lucram cu necunoscuti. Cred ca se vor lua tepe mari cu platile, in special prin casele de expeditii“, a punctat acesta, neintelegand motivul pentru care bursele care publicau incidentele in maximum 8 zile, asa cum cere UE, acum au prelungit perioada la 14 zile. 
Ionel Stirbu considera ca le va fi foarte dificil celor care vor mai deschide firme de transport dupa coronacriza. „Falimenteaza 50 de firme acum, insa se vor infiinta alte 70 de companii, multe de catre oameni care nu au nicio legatura cu transportul. Masini vor fi foarte multe in piata, pe care leasingurile le vor vinde cu avans zero“, a spus acesta, amintind ca are un leasing operational care se incheie in august si la care va renunta, negasind intelegere pentru o renegociere. „Acum am inghetat ratele la banca, leasingul il platesc ca sa le predau masina, iar celelalte vehicule sunt achitate. Mai am de platit trei rate de 400 de euro pentru o semiremorca, deci situatia nu e chiar asa de tragica.“

Articole similare