Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DACHSER anunta Consiliul Executiv pentru viitor

Viitoarea echipa a Consiliului Executiv, care va fi condusa de Burkhard Eling, va prelua fraiele companiei la 1 ianuarie 2021, in timp ce Bernhard Simon si Michael Schilling se vor alatura Consiliului de Supraveghere.
Dupa 31 de ani de colaborare stransa la DACHSER, CEO Bernhard Simon si adjunctul sau Michael Schilling, COO Road Logistics, se vor alatura Consiliului de Supraveghere al furnizorului de logistica in 2021, Bernhard Simon devenind presedintele acestuia. Burkhard Eling, care s-a alaturat Comitetului Executiv al DACHSER in functia de CFO in 2013, va deveni noul CEO al companiei. „La sfarsitul lui 2020, Michael Schilling si cu mine vom transfera responsabilitatea noastra in cadrul Comitetului Executiv catre urmatoarea generatie de management. Aceasta miscare comuna, planificata de mult timp, va da un nou impuls pentru viitorul companiei?, explica Bernhard Simon, CEO al DACHSER. „Criza coronavirusului este cu siguranta o provocare mare pentru intreaga echipa de management, dar nu pune in discutie strategia noastra pe termen lung. Acum este important sa incepem inlocuirea generationala la cel mai inalt nivel al companiei. Suntem convinsi ca vom putea conduce compania cu succes in urmatoarele luni. Vom mentine stabilitatea propriei retele si a lantului de aprovizionare pentru a continua sa ne servim clientii cu fiabilitate si calitate. "
Noua unitate executiva: IT & Development
De la 1 ianuarie 2021, Stefan Hohm isi va asuma responsabilitatea in calitate de Chief Development Officer (CDO) pentru noua unitate executiva IT & Development, care se ocupa de cercetare si dezvoltare, probleme de inovatie, IT, logistica contractelor si solutii ale industriei globale. Alexander Tonn se va alatura Consiliului Executiv al DACHSER ca COO Road Logistics. De asemenea, inainte de aceasta data va fi anuntata schimbarea pozitiei CFO. Edoardo Podestà va continua sa faca parte din echipa executiva asa cum a fost pana acum in functia de COO Air & Sea Logistics. „Burkhard Eling, Stefan Hohm si Alexander Tonn si-au demontrat calitatile de-a lungul mai multor ani in pozitii de responsabilitate in cadrul companiei si au jucat un rol decisiv in modelarea dezvoltarii acesteia. Impreuna cu Edoardo Podestà si viitorul nostru CFO, vor forma o echipa de management incepand cu 2021, care va aborda dinamic subiectele centrale ale urmatorului deceniu: digitalizarea combinata cu apropierea de clienti, durabilitatea si deficitul de personal calificat.”
Burkhard Eling (48 ani) va prelua functia de CEO (Chief Executive Officer) si de purtator de cuvant al Consiliului Executiv la 1 ianuarie 2021. Acesta s-a alaturat Comitetului Executiv al DACHSER in functia de CFO in 2013. El a fost responsabil pentru introducerea la nivel mondial a sistemului SAP si a jucat un rol important in tranzitia la forma juridica SE. In plus, a condus programul de inovatie strategica Idea2net, prezent in intreaga companie. Impreuna cu Michael Schilling si Bernhard Simon, a planificat activitatile de integrare ulterioara a furnizorului de logistica pentru peninsula iberica Azkar (astazi DACHSER Iberia).
Incepand cu 1 ianuarie 2021, Stefan Hohm va conduce o unitate executiva recent infiintata, IT & Development, in calitate de CDO (Chief Development Officer). Managerul care a fost alaturi de companie timp de 27 de ani, va fi responsabil nu doar pentru cercetare si subiecte de dezvoltare, dar si pentru dezvoltarea in continuare a departamentului IT, logistica contractuala si activitati de solutii ale industriei globale. In varsta de 47 de ani si-a inceput cariera in logistica contractelor la DACHSER, inainte de a prelua conducerea sucursalelor din Erfurt si Hof, Germania. In calitate de director corporativ, el este responsabil din 2016 pentru domeniul cercetarii si dezvoltarii, precum si pentru zona de solutii corporative a furnizorului de logistica.
Alexander Tonn va ocupa pozitia de COO Road Logistics la 1 ianuarie 2021, avand ca responsabilitate dezvoltarea segmentelor European Logistics si Food Logistics. Alexander Tonn (46 de ani) este alaturi de companie de mai bine de 20 de ani. Dupa ce a ocupat functia de director adjunct al filialei din Memmingen, Tonn s-a mutat in 2014 la sediul central DACHSER, unde a fost responsabil pentru dezvoltarea internationala a logisticii contractelor. Din 2017 a condus si unitatea de afaceri European Logistics Germany; va continua in acest rol dupa numirea sa ca COO Road Logistics. Alfred Miller isi va pastra rolul de director general al unitatii de business Food Logistics. 
Viitoarea echipa de management va fi completata de Edoardo Podestà, care este membru al Comitetului Executiv DACHSER din octombrie 2019 in calitate de COO Air & Sea Logistics. Podestà este responsabil pentru activitatile globale de transport aerian si maritim, precum si serviciile feroviare intre Europa si China si, in acelasi timp, este responsabil si pentru unitatea de afaceri ASL Asia Pacific.
Bazele solide pe care sa construim viitorul
Bernhard Simon este membru al Comitetului Executiv DACHSER din 1999 si a condus compania de familie ca reprezentant al actionarilor din 2005. Cresterea puternica a companiei si globalizarea acesteia se datoreaza in mare parte eforturilor lui Simon. Sub conducerea sa, DACHSER a devenit unul dintre cei mai renumiti furnizori de logistica din Europa si din intreaga lume.
Michael Schilling s-a alaturat Comitetului Executiv DACHSER in 2002; de atunci, el a construit una dintre cele mai performante retele de grupaj la nivel european. Cu aceste realizari, el a fost si ramane forta motrica si ritmul de mers pentru o crestere durabila cu servicii transfrontaliere de transport si servicii de logistica contractuala. Procesele standardizate, sistemele IT si platformele IT dezvoltate sub conducerea sa constituie baza nivelului ridicat de calitate si fiabilitate face ca DACHSER sa se evidentieze pe piata logistica.

Articole similare

Ad