Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Franta va continua sa sustina Green Deal si dupa iesirea din criza actuala

Comisiile de Dezvoltare Durabila si de Afaceri Economice din Franta ii solicita ministrului Tranzitiei ecologice si solidare din aceasta tara, Élisabeth Borne, sa sustina folosirea surselor de energie regenerabila si neutralitatea emisiilor de carbon in planurile de relansare economica pe care le vor adopta autoritatile dupa iesirea din criza generata de Covid-19.
Scaderea actuala a preturilor energiei (cu 60% in cazul petrolului, cu 50% la electricitate si cu 40% la gaz) ar putea avea consecinte negative asupra mixului energetic de dupa pandemie si va afecta planurile de sustinere a energiei regenerabile.
In acest context, asa cum citeaza publicatia Bus et Car, ministrul a declarat ca Franta continua sa sustina Green Deal, care e mai necesar acum decat oricand. 
In ceea ce priveste izolarea, probabil ca presedintele Emmanuel Macron va anunta zilele acestea o noua prelungire, in timp ce Academia Nationala de Medicina din Franta pledeaza pentru o iesire treptata din aceasta stare, pe regiuni, iar firmele de transport se pregatesc pentru diferite scenarii de depasire a crizei.

Articole similare

Ad