Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Productia globala de echipamente de constructii va scadea cu 4%

Inchiderile de fabrici si blocajele nationale din intreaga lume vor duce la o scadere a industriei globale de echipamente pentru constructii cu 43.000 de unitati in acest an, potrivit unui studiu realizat de Off-Highway Research, citat de www.khl.com. Contractarea este echivalenta cu 4% din productia totala a anului trecut, de 1,07 milioane de masini.
Impactul global al COVID-19 va face ca industria constructiilor sa piarda timpi de productie pentru echipamente. In prezent, cele mai importante efecte ale inchiderilor se resimt in Franta, Germania, Italia si Marea Britanie, cele mai mari tari producatoare de echipamente din Europa. Studiul evidentiaza insa si experienta Chinei, in care industria incearca acum sa recupereze timpul pierdut. „Inchiderea si blocarea fabricilor din China costa industria circa 6% din productie. Unii OEM nu s-au inchis deloc, dar majoritatea fabricilor au fost inchise timp de doua-sase saptamani, dupa care, la redeschidere, au crescut productia. Activitatea este acum foarte ridicata, deoarece industria anticipeaza anumiti stimuli guvernamentali pentru achizitii", a spus Chris Sleight, directorul general al Off-Highway Research.
Inca dinainte de pandemia COVID-19 era prevazuta o diminuare a cererii globale de echipamente. „Industria a atins varfuri in 2018 si 2019 si deja ne asteptam la o scadere de 5%, anul acesta, fata de aceste maxime. COVID-19 va agrava probabil acest lucru, insa asteptam un raspuns puternic din partea guvernelor din intreaga lume pentru a-si revigora economiile. Este prea devreme sa calculam impactul. Nu cred ca scaderea productiei si a dificultatilor in lantul de aprovizionare vor fi principalele probleme ale industriei in acest an. Cea mai mare provocare va fi adaptarea la cerere in a doua jumatate a anului. Aceasta va fi volatila si, probabil, mai mica decat s-a inregistrat in industrie in ultimii doi ani.”

Articole similare

Ad