Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Lucratorii transfrontalieri care vin din Ungaria si nu prezinta simptome nu intra in izolare

Lucratorii transfrontalieri care la intrarea in Romania din Ungaria nu prezinta simptome asociate COVID-19 vor fi exceptati de la masurile de izolare la domiciliu sau de carantinare, a anuntat, joi seara, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, care a citat din Ordonanta Militara nr. 8.
 
Prin lucrator transfrontalier se intelege persoana care face dovada ca locuieste si lucreaza intr-o raza de 30 de kilometri de o parte sau alta a frontierei de stat romano-ungare, calculata de la cel mai apropiat punct de trecere a frontierei deschis traficului de persoane si care se reintoarce la locuinta cel putin o data pe saptamana, a explicat Vela. 
 
De asemenea, vor fi exceptate de la masura izolarii la domiciliu/carantinarii persoanele care intra in Romania pentru prestarea unor activitati de instalare, punere in functiune, mentenanta, service al echipamentelor si tehnicii medicale, daca nu prezinta simptome asociate COVID-19 si dovedesc raporturile contractuale cu beneficiarul/beneficiarii de pe teritoriul Romaniei. Prevederile se aplica pentru domeniile stiintific, economic, aparare, ordine publica si securitate nationala, potrivit ordonantei. 
Reamintim ca Ordonanta Militara nr. 8 a fost publicata vineri, 10 aprilie, in Monitorul Oficial. 

Articole similare

Ad