Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Operatorii care transporta lucratori la aeroport sunt rugati sa ajunga cu 2 ore inaintea zborurilor, nu mai devreme

Pentru a evita aglomeratiile de persoane in aeroporturi, operatorii care efectueaza curse ocazionale si transporta lucratorii sezonieri la aeroport sunt rugati sa nu ajunga la destinatie mai devreme de doua ore fata de ora la care este planificat zboruri.
Ordinul 875 pentru aprobarea procedurii de avizare a zborurilor care intra sub incidenta art. 10 (alin 1) din Ordonanta Militara nr 7 a fost adoptat astazi, 10 aprilie 2020, si a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 0305 din aceeasi zi. Potrivit ordinului 875, transportul pasagerilor spre aeroport se organizeaza de catre agentul de recrutare. Acesta din urma este responsabil si de asigurarea echipamentului de protectie pentru pasageri.
Operatorul de transport care efectueaza transport prin servicii ocazionale trebuie sa notifice Autoritatea Rutiera Romana (ARR) cu privire la efectuarea cursei respective. Inspectoratul de Stat pentru Control in Transportul Rutier controleaza desfasurarea transportului spre aeroport, cu respectarea prevederilor legale.
Ordinul 875/2020 va intra in vigoare de luni, 13 aprilie 2020. Intre timp, sambata, 11 aprilie, sunt planificate 18 curse aeriene, iar duminica, 12 aprilie, alte 4 curse. Pentru a evita aglomerarile la aeroport, transportatorii sunt rugati sa planifice cu atentie cursele si sa ajunga la aeroport cu doar doua ore inainte de zbor.

Articole similare

Ad