Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Pretul petrolului a crescut cu 4%

Cotatia barilului de petrol a crescut luni dimineata cu peste un dolar, dupa ce marii producatori au ajuns la un acord cu privire la cea mai mare reducere a productiei convenita vreodata, insa castigurile de pe urma acestei decizii au fost limitate de ingrijorarile ca nici macar aceasta scadere record nu va fi suficienta pentru a rezolva problema supraofertei, transmite Reuters.
 
Dupa mai multe zile de negocieri, Organizatia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), Rusia si alti producatori, reuniti intr-un grup denumit OPEC+, au convenit duminica sa-si reduca productia cu 9,7 milioane barili pe zi in lunile mai si iunie, o reducere echivalenta cu aproximativ 10% din productia mondiala de petrol, informeaza Agepres. 
Ca reactie la aceasta decizie, in jurul orei 05.19 GMT, cotatiile futures la titeiul Brent au crescut cu 1,29 dolari sau 4,1%, pana la 32,77 dolari per baril, in timp ce cotatiile futures la barilul de titei american West Texas Intermediate (WTI) au crescut cu 1,01 dolari sau 4,4%, pana la 23,77 dolari per baril. In pofida acestei reduceri fara precedent a productiei de petrol, ingrijorarile cu privire la evolutia cererii de petrol au limitat castigurile inregistrate de cotatiile barilului de petrol. Consumul mondial de combustibil este cu aproximativ 30% mai mic din cauza pandemiei de coronavirus care a ucis peste 100.000 de persoane si a introdus in carantina guverne si companii din intreaga lume.

Articole similare

Ad