Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Sfaturi pentru alegerea unui bun partener logistic

Echipa AsstrA-Associated Traffic AG a oferit cateva indicii pentru alegerea unui bun partener de logistica. Potrivit Natalyei Bulko, avocata pe partea de contracte la AsstrA, in timpul negocierilor si la intalnirea cu un potential partener ar trebui acordata atentie dimensiunii companiei, precum si numarului si locatiei birourilor sale. „Dezvoltati un set de valori de evaluare precum veniturile, solvabilitatea, rentabilitatea serviciilor si registrul judiciar. Nu uitati sa luati in considerare cat de convenabil este sa comandati servicii si cat de accesibila este echipa lor.

Nikolaj Epikhov, consultant pentru transport rutier international la AsstrA, a explicat ca factorul decisiv in alegerea unui furnizor de logistica este experienta din industrie. De asemenea, calitatea de membru in organizatii profesionale indica, de obicei, o buna reputatie si o pozitie pe piata.
 
O prima impresie asupra viitorului partener ar putea fi creata din vizitarea site-ului web al acestuia. Astfel, dureaza doar 15-20 de secunde pentru a intelege daca firma prezinta informatii de baza intr-un mod acceptabil. Daca site-ul este usor de navigat, companiei ii pasa de imaginea sa si se straduieste sa fie orientata catre client. 
 
Nikolaj Epikhov sfatuieste sa cautati afilieri cu asociatii profesionale de logistica. Acestea vorbesc despre pozitia companiei in comunitatea logistica si credibilitatea generala. „Verificati daca firma este acoperita de presa comerciala. Asigurati-va ca expertii companiei sunt respectati de alti profesionisti din domeniul logisticii?, spune Robert Vashkevich, seful diviziei Europa de Est la AsstrA-Associated Traffic AG.
 
Acesta a explicat ca recenziile consumatorilor devin un indicator decisiv in alegerea unei companii. „Acordati atentie reputatiei companiei. Recomandarile clientilor din industria dvs. va vor ajuta sa judecati aceasta reputatie. In plus, asigurati-va ca firma furnizeaza ceea ce aveti nevoie si unde aveti nevoie, adica ce servicii ofera si in ce tari o face. Adesea, aceste informatii sunt prezentate pe site, a caror calitate si utilizabilitate va pot ajuta, de asemenea, sa va ghidati alegerea”, explica Robert Vashkevich.
 
Dupa alegerea partenerului de logistica, specialistii AsstrA recomanda verificarea pachetului standard de documente al acestuia, dar si polita de asigurare de raspundere civila si certificatele care confirma respectarea standardelor internationale de calitate ale serviciilor de logistica precum ISO, SQAS, AEO si GDP. „Adunati informatii despre rambursarile financiare pentru daune. La AsstrA, valoarea maxima a compensatiei este de 3.000.000 euro/caz si 6.200.000 euro/an. Acoperirea unui furnizor de asigurari de renume este o garantie solida a compensatiei pentru daune?, rezuma Natalya Bulko.

Articole similare

Ad