Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Organizatia Patronala a Retailerilor: proprietarii mall-urilor continua sa emita facturi de chirie. Industria de retail va intra in colaps

Organizatia Patronala a Retailerilor din Romania (RORETAIL) a transmis reprezentantilor Guvernului Romaniei o scrisoare prin care solicita masuri suplimentare concrete de sustinere a industriei. Este vorba de peste 270 de companii implicate in industria de retail non-alimentar, a caror activitatea a fost afectata de de instituirea incepand cu data de 16 martie a starii de urgenta.
 
RORETAIL cere Guvernului sa suspende contractele conexe dintre chiriasii si proprietarii centrelor comerciale, in conditiile in care multi proprietari de mall-uri emit in continuare facturi de chirie si ameninta cu executarea garantiilor bancare. Organizatia spune ca decizia autoritatilor de a inchide centrele comerciale nu a fost insotita insa si de o clarificare de ordin normativ a relatiilor contractuale existente intre comercianti si proprietarii acestor centre, pentru perioada starii de urgenta, respectiv pe durata de valabilitate a restrictiilor.
 
Astfel, in mod injust, cele mai multe centre comerciale au continuat sa emita facturi de chirie, taxe sau cheltuieli in aceasta perioada. Mai mult, diferiti proprietari ameninta cu executarea garantiilor bancare si in unele cazuri au inceput deja demersurile in acest sens. Acest lucru va conduce in scurta vreme intai la falimente iar apoi la un colaps in lant al industriei de retail si al furnizorilor sai. Consecintele vor fi multiple: disparitia a mii de firme romanesti, somajul a sute de mii de romani, declinul pe termen lung al industriei nationale de profil, se arata in scrisoarea deschisa a RORETAIL. Demersul este sustinut de aproximativ 270 de companii cu peste 12.000 de angajati.

Articole similare

Ad