Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Clio va primi inapoi banii platiti ca amenda in Danemarca pentru pauza de 45 de ore luata in cabina

Asa cum va anuntam zilele trecute, doi soferi ai firmei Clio, care mergeau in echipaj, au primit pe 12 aprilie o amenda de circa 8.500 de euro de la politia din Nordjyllands (Danemarca) pentru incalcarea Regulamentului European 561 (8-6-1) – efectuarea pauzei saptamanale normale.
Asa cum declara directorul comercial al firmei, Cristi Hodis, soferii respectivi nici nu erau in situatia de a face pauza de 45 de ore, si oricum nu s-au putut caza la hotel, desi au incercat, fiind refuzati deoarece fusesera in ultimele 14 zile in Italia.
Firma a platit amenda pentru a nu fi sechestrat camionul, dar intentiona sa o conteste, insa intre timp conducerea sa a primit o instiintare de la autoritatile daneze, in care se precizeaza faptul ca pentru tipul de transport pe care il facea camionul ai carui soferi au fost amendati ar putea fi invocata o exceptie. Si, pentru ca derogarile din Danemarca de la Regulamentul 561 pot fi citite in doua moduri diferite, firmei Clio i se acorda prezumtia de nevinovatie in ceea ce priveste incalcarea regulii ca pauza saptamanala normala sa se faca in afara cabinei, deci cazul este inchis si banii urmeaza sa fie restituiti. 

Articole similare

Ad