Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

IGPF: Infractiuni la frontiera verde; peste 13.600 au trecut vama in ultimele 24 de ore

Aproape 19.000 de persoane, cetateni romani si straini, si 13.600 de masini au tranzitat punctele de frontiera ale Romaniei in ultimele 24 de ore, informeaza Inspectoratul General al Politiei de Frontiera (IGPF) intr-un comunicat.

„Pe sensul de intrare au fost aproximativ 9.400 persoane cu 7.000 mijloace de transport, iar pe cel de iesire 9.600 persoane cu 6.600 mijloace de transport. In aceasta perioada, dispozitivul de supraveghere si control al frontierei de stat este suplimentat, atat in punctele de trecere a frontierei, cat si pe fasia de frontiera. In acelasi interval de timp, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control aproximativ 10.800 de persoane si 8.400 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare in tara au fost aproximativ 5.700 de persoane cu 5.100 mijloace de transport”, a informat, joi, IGPF. 
 
Potrivit comunicatului, formalitatile de frontiera necesita un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului ca, pe langa controlul specific la intrarea in tara, persoanele sunt preluate de catre reprezentantii Directiei de Sanatate Publica pentru completarea declaratiei pe proprie raspundere si efectuarea controlului epidemiologic. Dupa incheierea formalitatilor si stabilirea masurile dispuse de catre personalul medical aflat in punct, masinile sunt preluate de catre echipaje de politie si jandarmi pentru a fi conduse spre locatiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare.
 
In punctele de trecere si la „frontiera verde”, au fost constatate 13 fapte ilegale – trei infractiuni si 10 contraventii – savarsite atat de cetateni romani, cat si straini, au fost descoperite, independent sau in colaborare cu alte institutii, bunuri nedeclarate ce urmau a fi introduse ilegal in tara, care depaseau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafacute, in valoare totala de aproximativ 2.000 lei. Valoarea amenzilor contraventionale aplicate se ridica la peste 2.800 lei.

Articole similare

Ad