Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Scaderea cererii de peste ocean a fortat gigantii auto din Coreea de sud sa isi opreasca productia

Ca urmare a vestilor ca producatorul sud-coreean de vehicule Kia Motors planuieste sa inchida trei unitati de productie din cauza scaderii cererii de peste ocean, Animesh Kumar, director GlobalData a explicat ca Coreea de sud a fost printre primele tari impactate de epidemia coronavirus. „Tara a fost intr-o agitatie profunda in februarie si martie deoarece a introdus distantarea sociala si multe afaceri, inclusiv fabrici auto si unitati ale dealerilor au ramas temporar inchise. Acum, situatia s-a imbunatatit deoarece aproape 70% dintre pacientii cu coronavirus s-au vindecat si a scazut numarul de cazuri noi.?

In februarie, exportul de vehicule din Coreea de sud a cunoscut o scadere de 25% fata de 2019. Piata a experimentat o perturbare a lantului logistic, in primul rand cu aprovizionarea de componente din China. Liniile de asamblare din automotive au fost temporar inchise din cauza virusului din Coreea de sud. In ciuda normalizarii situatiei de piata si a revenirii cererii din martie, producatorii-cheie din Coreea inclusiv Hyundai si Kia au continuat sa simta impactul virusului din cauza scaderii cererii de pe piata de export din America si Europa. Exporturile totale de vehicule din Coreea de sud au cazut cu 17,6% pana la 479.388 de unitati in primele luni ale acestui an. „Atat Kia, cat si Hyundai, cei doi exportatori majori de vehicule catre Europa si Statele Unite, au planuri pentru inca o inchidere temporara a productiei. Kia va suspenda productia la trei din cele noua unitati de asamblare din Coreea de sud intre 23 si 29 aprilie. Kia doreste sa opreasca productia la doua fabrici din Gwangmyeong, din sudul orasului Seul, si una din Gwangju pentru o saptamana incepand cu 23 aprilie. Aceste trei fabrici sunt responsabile pentru producerea majoritatii modelelor de export Kia Motors.?
 
Decizia este una strategica si nu are legatura cu asigurarea sigurantei fortei de munca. Kia a luat aceasta decizie pentru a combate oferta excesiva in conditiile scaderii cererilor de peste ocean. Exporturile Kia pentru vehicule de pasageri au scazut cu 33,3% in primele trei luni ale acestui an. La inceputul acestei luni, Hyundai Motors si-a anuntat planurile pentru suspendarea productiei la unitatea sa de asamblare din Ulsan. Cele doua companii si-au suspendat, de asemenea, productia la cele mai multe fabrici de peste ocean in ultimele doua luni, inclusiv in India, China, Europa si Statele Unite. „Este dificil de depasit eventualitatea unei supraoferte si de evitat rezultatele acesteia precum vehicule nevandute si costurile de inventar. Exporturile de vehicule pentru pasageri din Coreea de sud se prevad a fi impactate de Covid-19 in prima jumatate a acestui an. Mai mult, reducerea productiei la furnizori va crea un efect de domino in cazul cererilor de componente. Productia de componente, care este dependenta de export in mare parte, trebuie sa isi optimizeze si sa isi revizuiasca productia luand in considerare actualele incertitudini.?

Articole similare

Ad