Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Previziunile pietei de automotive se schimba pe masura ce criza continua

Inchiderile fabricilor si deteriorarea cererii din sectorul automotive a determinat GlobaData sa revizuiasca previziunile de productie din Europa si America de nord pentru vehicule usoare pentru anul acesta si pe viitor.

Pentru America de nord, previziunile legate de productia de vehicule usoare este acum de 13,6 milioane, in scadere cu 2,9 milioane fata de previziunea anterioara. In Europa, previziunea este acum de 16,7 milioane, in scadere cu 15,7% fata de ultima previziune. „Scaderea previziunii de productie din America de nord pentru 2020 comparativ cu anul trecut se apropie de 20%. Aceasta este o scadere foarte mare pentru o industrie care se bazeaza pe volume prin parteneri logistici. Marginile deja subtiri se vor reduce si mai mult prin scaderea volumelor de comenzi si unele companii se vor lupta inevitabil cu lipsa lichiditatilor in conditiile unor cereri foarte mici.?, a spus David Legget, analist GlobalData.
 
Previziunile GlobalData pentru vanzarile globale de vehicule usoare sunt de scadere cu 17,2% fata de 2019 pana la 74,3 milioane de unitati cu o scadere puternica in al doilea trimestru si recuperare ulterioara.
 
Consecinta imediata a adancirii crizei este aceea ca producatorii si furnizorii de vehicule cauta sa isi faca rezerve de bani si sa extinda liniile de credit pentru a trece de aceasta perioada. Iar bancile vor fi ocupate cateva saptamani.

Articole similare

Ad