Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Florin Citu: situatia incasarilor din aprilie, peste asteptari

Economia Romaniei va iesi din aceasta criza mai bine decat ne asteptam si va fi mult mai puternica, solutiile pentru criza economica fiind mult mai usor de implementat, a declarat, marti, ministrul Finantelor, Florin Citu.

„Economia Romaniei va iesi din aceasta criza mai bine decat ne asteptam. M-am uitat la ce s-a intamplat in ultima luna, ma uit si la cum au raspuns companiile dupa ce am facut acel apel sa isi plateasca taxele, daca au bani in cont, si se vede in aprilie ca se platesc taxele. Va spun ca 90% din companiile din Romania sunt IMM-uri. Am vazut in aceasta perioada, cu ajutorul nostru, ca isi fac reconversia imediat la situatia de fata. Vedem companii care produc masti, produc biocide. Companii care incearca sa produca ventilatoare. Au raspuns foarte bine si de acea va spun am incredere in economia romanesca, am incredere ca dupa aceasta perioada va fi o economie mult mai puternica”, a spus Florin Citu, la Digi 24.
 
Ministrul Finantelor a subliniat ca situatia incasarilor in luna aprilie este peste asteptari, fiind putin sub nivelul de anul trecut.
 
„In urma cu o luna am fost surprins neplacut pentru ca am avut aceste facilitati si erau o serie de companii care nu platisera taxele. Au revenit si va spun ca platesc si in aprilie avem o situatie OK, daca ne raportam la contextul in care suntem astazi, la contextul de criza economica puternica si o criza de sanatate. Voi avea rezultatele peste cinci zile si atunci voi sti exact care este situatia, dar exista companii care au revenit la plata impozitelor si asta ma bucura. Aveam niste estimari foarte dure pentru luna aprilie, dar rezultatele sunt mai bune decat ma asteptam, in contextul in care exista o criza economica puternica si o criza de sanatate”, a adaugat Florin Citu.

Articole similare

Ad