Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Italia: Scadere de 42,3% a furturilor de camioane

Studiile realizate de grupul Viasat privind furturile de camioane din Italia vin cu o veste buna referitoare la 2019: 1.429 de cazuri inregistrate de Polstrada, comparativ cu cele 3.000 ale anului precedent, ceea ce inseamna o scadere de 42,3% si o medie de circa patru cazuri pe zi.

Procentul furturilor de marfuri din vehicule nu s-a imbunatatit insa in aceeasi masura, ridicandu-se in 2019 la 47% (662 de cazuri), fata de 40% in 2018. Cele mai atractive marfuri raman cele cu valoare mare, care se pot vinde cu usurinta pe piata neagra: produse electronice de larg consum (televizoare, tablete, smartphone-uri, calculatoare) electrocasnice, anvelope, medicamente, tigari, imbracaminte si produse alimentare.
 
Puglia este regiunea cu cel mai mare numar de cazuri (260 de furturi), urmata de Lombardia (246), Campania (204), Sicilia (131), Lazio (125) si Emilia Romagna (95). Cu toate acestea, toate regiunile raporteaza o reducere a cazurilor in comparatie cu anul precedent. 
 
Prin acest studiu, Viasat Group reaminteste ca urmarirea prin satelit ramane una dintre cele mai bune metode de prevenire a furtului. „Statisticile atesta eficienta tehnologiilor satelit si IoT propuse de Viasat, acestea contribuind la reducerea numarului de furturi si la un procent semnificativ mai mare de vehicule gasite“, spune Domenico Petrone, presedintele Grupului.

Articole similare

Ad