Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Producatori din Polonia si Turcia au depus oferte pentru livrarea a 16 autobuze electrice in Craiova

Solaris Bus & Coach din Polonia si Bozankaya Otomotiv din Turcia au depus oferte in cadrul licitatiei organizate de Primaria Craiova pentru achizitia a 16 autobuze electrice si 20 de statii de incarcare (14 lente si 4 rapide), in cadrul unui proiect cu valoarea totala de 76 de milioane de lei, inclusiv TVA. Finantarea nerambursabila de la UE a fost majorata, iar contributia municipalitatii a fost redusa de la 12 milioane de euro, la 300.000 de euro. „Craiova a depus proiecte cu o valoare totala mult mai mare decat plafonul stabilit initial, si iata ca rezultatele incep sa apara“, a anuntat Mihail Genoiu, primarul Craiovei, citat de Agerpres.

Autobuzele trebuie sa aiba o lungime cuprinsa intre 17,5 m si 18,75 m, o capacitate de minimum 100 de calatori, viteza maxima de 70 km/h. De asemenea, trebuie sa fie dotate cu sistem incalzire/racire cu aer conditionat, echipament Wi-Fi, sistem management trafic CGMT, sistem audio-video informare calatori, sistem numarare calatori, sistem supraveghere video cu minimum 7 camere, prize USB.
 
In primele noua luni de la semnarea contractului se va livra un prototip care va indeplini toate conditiile din caietul de sarcini. Restul autobuzelor vor fi livrate intr-un interval de sase luni, incepand cu a zecea luna de la semnarea contractului.

Articole similare

Ad