Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Peste 1.500 de transportatori finlandezi ar putea da faliment din cauza Covid-19

Aproape o cincime din companiile de transport marfa din Finlanda se tem ca pandemia de Covid-19 ii va impinge la faliment. Aceasta este concluzia unui sondaj efectuat de Asociatia Finlandeza de Transport si Logistica (SKAL) asupra unui esantion de 828 de antreprenori din industrie. Raportat la volumul total al pietei, din cei aproximativ
9.000 de operatori de transport din Finlanda, peste 1.500 sunt amenintati cu incetarea activitatii. Situatia este cu adevarat exceptionala, intrucat din 1990 si pana in prezent numarul de falimente inregistrat anual in transporturi nu a depasit 200.
Daca estimarile studiului se vor adeveri, acest lucru va afecta serios capacitatea de transport, iar cei ramasi in piata nu vor avea oricum resursele necesare pentru a investi in flota, mai ales ca marjele de profit la care se lucreaza sunt minime.
Potrivit aceluiasi sondaj, aproape jumatate dintre respondenti au indicat ca este foarte posibil sa faca concedieri in perioada aprilie-mai a.c., din cauza taxelor foarte mari pe care trebuie sa le plateasca, iar 11% au anuntat ca vor lua cu siguranta aceasta masura. 
Este vorba in special de companii care au intre 11 si 20 de soferi.

Articole similare

Ad