Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Programul IMM Invest se reia de la zero

Procedura de inscriere in Programul IMM INVEST Romania va fi reluata de la zero incepand cu data de 28 aprilie, ora 9:00, iar toti antreprenorii care vor accesa aplicatia au sanse egale, se arata intr-un comunicat al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM).

„Aplicatia pentru inscrierea in Programul IMM INVEST Romania va fi deschisa pentru IMM-uri in data de 28.04.2020, ora 9:00. Procedura de inscriere in Programul IMM INVEST Romania va fi reluata incepand cu data de 28.04.2020, ora 9:00. Inscrierile online se vor desfasura in sesiune continua, pana la sfarsitul anului 2020 si pana la epuizarea plafonului alocat de 15 miliarde de lei. In sesiunea anterioara de inscriere, nicio societate nu a fost inregistrata. Procedura va fi reluata de la 0 si ii asiguram pe antreprenorii care vor accesa aplicatia ca toti pornesc in Programul IMM INVEST cu sanse egale”, se precizeaza in comunicatul citat. Platforma este acum sigura si stabila, spun guvernantii, dupa ce a fost preluata de catre specialistii Serviciului de Telecomunicatii Speciale, iar aplicatiile au fost evaluate din punct de vedere al securitatii cibernetice de catre echipe din cadrul STS si SRI. 
 
Principiul de aprobare a finantarilor nu este primul venit – primul servit, iar platforma www.imminvest.ro este un registru unic electronic prin care se analizeaza doar daca aplicantul este eligibil si are statut de IMM. Confirmarea eligibilitatii nu reprezinta acordul de finantare. Dupa aceasta prima verificare, documentele sunt transmise catre banca selectata de catre IMM, unde se va face analiza solvabilitatii si se va aproba solicitarea de credit. In etapa urmatoare, daca finantarea este aprobata, documentatia se retransmite la FNGCIMM pentru garantarea creditului si pentru aprobarea ajutorului de stat. Aprobarea finantarii si durata procesului de analiza depind de corectitudinea datelor incarcate in aplicatie. In cadrul programului IMM INVEST ROMANIA s-au inscris 22 de banci finantatoare care vor acorda credite/linii de credit pentru investitii in valoare de pana la 10 milioane de lei, garantate de stat pana la maxim 80%, durata finantarii fiind de pana la 72 de luni. Rata dobanzii – Robor la 3 luni +2%/an este subventionata 100% de la bugetul de stat. Pentru IMM-urile care solicita credite/linii de credit pentru capital de lucru, finantarile pot ajunge pana la 5.000.000 lei, garantate pana la 80% in cazul intreprinderilor mijlocii si pana la 1.000.000 lei, cu garantare de maxim 90%, in cazul intreprinderilor mici si micro. Durata finantarii pentru capital de lucru este de maxim 36 de luni, cu posibilitatea de prelungire pentru inca 36 de luni, rata dobanzii fiind Robor la 3 luni +2,5 %/an. In cazul ambelor tipuri de credite, dobanda, costurile de acordare, monitorizare si administrare a garantiilor acordate in numele si contul statului vor fi suportate de la bugetul de stat, pana la data de 31.12.2020, cu posibilitate de prelungire.

Articole similare

Ad