Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

VIDEO: Cum poate fi atacat Pachetul Mobilitate 1

Volumele din transportul extern vor continua sa ramana la un nivel scazut cel putin un an de zile, timp suficient pentru ca flotele vestice sa acopere acest necesar in conditiile adoptarii Pachetului Mobilitate 1, afirma presedintele Asociatiei Operatorilor de Transport Rutier „APULUM”, Dumitru Blaga, intr-un interviu video acordat Tranzit (disponibil si pe contul de YouTube al Trafic Media).

In opinia liderului asociatiei transportatorilor din judetul Alba, daca pachetul legislativ iesea inainte de criza pandemica, exista riscul sa apara anumite blocaje in derularea transportului de marfuri pana cand statele vestice reuseau sa acapareze capitalurile si forta de munca din statele mai putin dezvoltate. Odata instalata criza la nivel european, volumele mai mici de marfa pot fi acoperite mult mai bine de capacitatile de transport ale firmelor din vest, crede Dumitru Blaga. 

 
Reprezentantul „APULUM” crede ca solutia sta in problema concurentiala, pentru ca impunerea unor masuri menite sa relocheze forta de munca si capitalurile transportatorilor estici in tarile mai dezvoltate, se elimina practic concurenta firmelor de la periferia Europei. Mai mult, spune Dumitru Blaga, trebuie insistat inclusiv pe conditiile de munca pe care le vor avea soferii romani la firmele vestice – care nu se vor putea intoarce acasa in Romania decat in concediu, asta in conditiile in care angajatorul strain le acopera extra salariu costurile privind transportul sau cazarea. „De fapt aici este problema, nu o sa se schimbe nimic, scopul Pachetului fiind relocarea capitalurilor in tarile dezvoltate. Vor sa-si aduca firmele care au migrat, dar mai ales pe cele cu capitaluri autohtone, care in Romania si nu numai sunt cel putin 90% din total, si sa ia si forta de munca. Am vazut undeva o analiza a lor privind numarul de camioane disponibile dupa aparitia Pachetului si din 60.000 vehicule disponibile vor mai ramane circa 10.000 de camioane romanesti pe Comunitate. De aici rezulta ce spunem noi de ani de zile, ca lupta este una economica si nu are nicio legatura cu partea sociala si de protectie. Din studiile lor vom ajunge sa ne pierdem forta de munca si capitalurile, iar asta inseamna ca vorbim de o problema concurentiala pe piata unica de transport. Se pare ca ne ajuta in acest sens si aici vad motivarea la Curtea Europeana de Justitie”, a mai argumentat Dumitru Blaga in interviul video acordat Tranzit. 
 

Articole similare

Ad