Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Retailerii de Electro-IT si Home&Deco, extindere cu peste 50% a spatiilor logistice

Retailerii online care activeaza in sectoarele Electro-IT si Home&Deco ocupa aproximativ 370.000 m2 de spatii de depozitare, iar aceasta suprafata ar putea creste cu cel putin 50% in urmatorii doi ani, pe fondul dezvoltarii comertului online, arata raportul de research Romania E-Commerce lansat de CBRE, liderul pietei de consultanta imobiliara.

Situatia impusa de pandemia COVID-19 a contribuit la dezvoltarea comertului online dupa ce magazinele non-esentiale au fost inchise, in timp ce angajatii au fost nevoiti sa lucreze de acasa, iar copiii sa invete la distanta. Magazinele de electro-IT au ramas deschise pe toata perioada starii de urgenta si au inregistrat vanzari in crestere atat in magazinele fizice, cat mai ales in sectorul online. „Vanzarile online ale retailerilor de electrocasnice sunt in crestere si ne asteptam ca acest lucru sa genereze o nevoie ridicata pentru spatii de depozitare. In prezent, acesti retaileri ocupa o suprafata de 330.000 m2 de spatii logistice, majoritatea depozitelor fiind amplasate in apropiere de Bucuresti, in proiectele dezvoltatorilor P3 si CTP. In urmatoarele 18-24 de luni, suprafata logistica inchiriata de retailerii din Electro-IT ar putea creste cu cel putin 50%”, a declarat Andrei Jerca, Head of Industrial Services, CBRE Romania.
 
O alta categorie de chiriasi care continua sa se extinda pe piata spatiilor industriale este cea a retailerilor din sectorul Home & Deco, mai arata raportul Romania E-commerce, lansat de CBRE. „Retailerii de Home&Deco cu prezenta online ocupau la finalul anului 2019 aproximativ 40.000 m2 de spatii logistice, fiind abia la inceputul expansiunii si investitiilor in sectorul logistic. Unii dintre acestia au ales Bucuresti ca locatie principala pentru magazinele fizice, motiv pentru care si spatiile logistice se afla tot in aceasta zona”, a adaugat Andrei Jerca.

Articole similare

Ad