Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Vanzari totale cu 57% mai mici pentru H&M, dar cu 32% mai mari in online

Grupul H&M a inchis, de la jumatatea lui martie, circa 80% din magazinele sale din intreaga lume, pentru a garanta siguranta angajatilor si a respecta deciziile autoritatilor locale. Iar de la finalul lui aprilie s-a trecut gradual la redeschiderea lor in unele tari, tot cu respectarea restrictiilor locale legate de distantarea fizica. Totusi, dupa prima saptamana din mai 3.050 de magazine, adica 60% din cele 5.061, cate are H&M in total, sunt inca inchise temporar.

Vanzarile totale ale companiei au scazut cu 57% intre 1 martie si 7 mai, comparativ cu perioada similara din 2019, in timp ce vanzarile online, disponibile in 46 din cele 51 de piete unde compania ofera comert electronic, au crescut cu 32%.
 
Vanzarile au scazut cu 32% in China, 46% in Germania, 47% in Rusia, 58% in Japonia, 59% in Polonia, 60% in Marea Britanie, 71% in Franta, 71% in SUA, 76% in Spania, 80% in Italia etc.
 
Pentru a face fata cu bine acestei situatii, grupul a luat o serie de masuri rapide legate de achizitii, investitii, chirii, personal si finantare. Dar, in ciuda acestor masuri, al doilea trimestru al anului va fi pe pierdere, pentru ca ele nu vor putea compensa scaderea substantiala a vanzarilor. 
 
La 30 aprilie, stocul comercial al H&M se ridica la 41 de miliarde de coroane suedeze (o coroana suedeza este echivalentul a circa 0,45 lei). Costurile aferente reducerilor de pret vor scadea in cifre absolute in al doilea trimestru al anului comparativ cu perioada similara din 2019, dar, din moment ce vanzarile vor fi mult mai mici, aceste reduceri se asteapta sa aiba un efect negativ asupra profitului de 2-4%.
 
Lichiditatile companiei sunt apreciate de conducerea sa ca fiind bune, de 23,8 miliarde de coroane suedeze, reprezentand cash, echivalent cash si facilitati de credit neconsumate. Si in paralel se cauta facilitati suplimentare de credit, pentru o flexibilitate financiara mai mare si libertate de actiune cat mai buna acolo unde exista oportunitati de afaceri. 

Articole similare

Ad