Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

In loc sa se limiteze la livrarea de bunuri esentiale, Amazon prefera sa inchida unitatile din Franta

Amazon si-a inchis locatiile franceze timp de cinci zile. O instanta hotarase ca retailerul online sa furnizeze numai produse vitale pana la efectuarea unei evaluari a riscului de infectie in companie. Amazon „si-a incalcat in mod clar obligatiile de a proteja sanatatea si siguranta angajatilor sai”, a precizat tribunalul Nanterre, dispunand evaluarea riscurilor la care se supune personalul. Intre timp, livrarile ar trebui sa fie limitate la produse alimentare, de igiena si produse medicale, orice incalcare fiind pedepsita cu o amenda de un milion de euro/zi.

Amazon, surprins de hotararea judecatoreasca care nu lua in seama faptul ca masurile de securitate, cum ar fi testele de temperatura, mastile sau o distantarea angajatilor erau deja implementate, nu a putut schimba modul de livrare in 24 h. Ca urmare, pentru a nu incalca accidental decizia, compania a preferat sa inchida temporar unitatile si sa faca apel impotriva hotararii.
 
Amazon anuntase in martie ca va prelucra doar comenzile prioritare in locatiile sale franceze si italiene. De atunci, sindicatele au criticat in mod repetat Amazon pentru ca angajatii au lucrat in timpul pandemiei ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic, sindicatul SUD care a si depus plangerea considerand ca situatia e comparabila cu o „bomba sanitara si sociala”. Grupul are circa 10.000 de angajati in cele sase depozite franceze, din care o treime lucratori contractuali. 

Articole similare

Ad