Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transportul feroviar, o alternativa viabila pentru legatura cu China

Potrivit portului Duisburg, transportul feroviar de marfuri catre si dinspre China a atins un nivel record in aprilie. Portul Duisburg a simtit efectele pandemiei in afacerile cu China si a extins ofertele de tren in aprilie pentru a include si alte destinatii din aceasta tara.

Potrivit companiei, intre 35 si 40 de trenuri circula zilnic intre Duisburg si diverse destinatii din China, in perioadele normale, cu unele scaderi in februarie si martie. Cu toate acestea, in aprilie – dupa ridicarea restrictiilor din unele provincii din China si demararea economiei locale – s-a inregistrat o crestere la 50 de trenuri pe saptamana. „Mai ales in perioadele de criza, transportul feroviar se dovedeste a fi o alternativa importanta la transportul oceanic de marfa”, spune Erich Staake, CEO al grupului Duisport. „Trebuie sa-mi complimentez echipa. Operatiunile noastre se desfasoara in proportie de 100%, in ciuda crizei coronavirusului. Am fost bine pregatiti pentru volumul crescut de marfuri in transportul feroviar, astfel ca avem spatiu suplimentar de depozitare si solutii individuale de transport.
 
Portul Duisburg a inceput inca din 2011 sa efectueze transport feroviar cu China printr-un tren regulat care lega Mega-City Chongqing de Duisburg. Intre timp, 30% din intregul comert cu trenul de marfa intre Europa si China circula prin centrul logistic din Duisburg, iar 80% din cele 1.400 de trenuri destinate Europei din Chongqing au fost gestionate anul trecut in portul Duisburg.

Articole similare

Ad