Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Hitachi CME opreste productia in Europa

Hitachi Construction Machinery Europe (CME) intentioneaza sa stopeze productia in Europa, alegand sa importe echipamente standard din fabricile Hitachi din Japonia, cu personalizare la unitatea din Amsterdam (Olanda), de unde se va face apoi distributia in Europa. Ca parte a schimbarii, activitatile de productie si de asamblare care se desfasoara in prezent in fabrica Oosterhout vor fi transferate la sediul din Amsterdam. Compania le va oferi dealerilor mai multe optiuni personalizate, pentru a economisi efortul de a face schimbari in proiectarea echipamentelor, mai ales ca cererea e tot mai mare pentru utilaje customizate. Compania va investi, de asemenea, in domenii precum inchiriere, service si piese.
Toate aceste decizii vin ca urmare a conditiilor precare de piata, a rezultatelor „slabe” din ultimii ani si a cerintelor de schimbare, Hitachi declarand ca hotararea a fost luata si pentru a asigura viitorul pe termen lung al afacerii.
Modificarile ar putea insemna insa si pierderea a 115 locuri de munca pe parcursul lui 2021. Ca urmare, au fost deja demarate discutii cu sindicatele. Acestea se vor incheia la sfarsitul verii, iar tranzitia va dura apoi cateva luni, urmand ca procesul sa fie finalizat in decembrie 2021. Hitachi CME a declarat ca va depune toate eforturile pentru a-si sustine angajatii in gasirea unui alt loc de munca, fie in cadrul companiei, fie in alta parte.
 

Articole similare

Ad