Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Italia: taxele pe A35 Brebemi si A58 Teem se reduc cu 30% pentru vehicule electrice si GNL

De la 15 iunie 2020, autostrazile A35 Brebemi si A58 Teem – in colaborare cu Telepass – vor aplica o reducere de 30% a taxelor pentru vehiculele electrice si cu GNL. Acesta este un stimulent pentru mobilitatea eco-durabila, pe rute care traverseaza un teritoriu in care urgentele medicale au lovit puternic.
Masura e parte a tendintei actuale din Europa, in care tarile nordice sunt printre primele care s-au gandit la concesii economice pentru vehicule mai putin poluante (pe autostrazile din Olanda, Luxemburg, Danemarca si Suedia, pentru vehicule de 12 t). Si alte tari acorda insa o atentie deosebita acestor masuri, in cadrul Green Deal.
Din ultimele date disponibile, potrivit Uomini e Trasporti, situatia de urgenta din aceste luni nu va incetini trecerea la electricitate sau GNL a sectorului auto. In ceea ce priveste sectorul camioanelor, la sfarsitul lui 2019 erau inmatriculate circa 2.000 de vehicule cu GNL in Italia, iar cele 256 de camioane inregistrate in primele luni ale acestui an confirma tendinta de crestere, in ciuda inchiderii reprezentantelor.
 

Articole similare

Ad