Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Germania nu restrictioneaza cabotajul, dar intareste controalele

Germania nu va introduce restrictii suplimentare privind cabotajul pentru a proteja industria nationala de transport, desi antreprenorii au cerut in mod repetat acest lucru in ultimele saptamani, dupa ce situatia companiilor germane s-a agravat din cauza crizei Covid-19, a supracapacitatilor si a presiunii pe pretul de transport.
„Astfel de masuri trebuie sa fie coordonate cu celelalte tari europene. Deocamdata, nu avem optiuni pentru restrictionarea cabotajului”, a explicat Steffen Bilger, secretar de stat in Ministerul Federal al Transporturilor, intr-un interviu acordat revistei Trans Aktuell.
Cu toate acestea, oficialul german a dat asigurari ca va inaspri controalele. In acest sens, BAG va angaja pana la sfarsitul acestui an 76 de inspectori de trafic, pentru a putea acoperi cat mai bine teritoriul tarii.
Desi transportul feroviar de marfa din Germania se afla intr-o situatie dificila, transportul intermodal nu va beneficia de niciun fel de scutiri de taxe, a subliniat Bilger, insa vor fi eliminate taxele de drum pentru camioanele pe gaz.

Articole similare

Ad