Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Porturile din China impun restrictii la importul de produse alimentare de teama infectarii cu Covid-19

Aproximativ 20 de porturi din sudul Chinei au impus restrictii privind manipularea containerelor, din cauza temerii ca produsele alimentare congelate importate ar putea fi contaminate cu noul virus.
Intr-un aviz adresat clientilor, Hapag-Lloyd a listat aproximativ 20 de porturi afectate din regiunea Pearl River Delta, Guigang si Wuzhou, unde s-a emis o interdictie pentru containerele cu produse alimentare, in timp ce unele, precum Golful Da Chan din Shenzhen, interzic intrarea sau transbordarea cutiilor frigorifice. Altele, inclusiv Zhuhai Hongwan si Zhongshan Waimao, au interzis anumite tipuri de produse alimentare congelate, cum ar fi carnea sau pestele.
La inceputul acestei luni, autoritatea vamala a Chinei a spus ca a suspendat importurile de la trei furnizori ecuadorieni de creveti congelati dupa detectarea coronavirusului in marfurile din porturile Dalian si Xiamen. Testele pe crevetii congelati si pe ambalajele interioare au fost negative, dar Administratia Generala a Vamilor a declarat ca mediul containerului si ambalajul exterior al marfurilor sunt expuse riscului de contaminare, desi doua dintre cele trei companii implicate au sustinut ca virusul a fost gasit doar pe peretii containerelor si ca China a exagerat in privinta riscurilor de contaminare.
China a suspendat, de asemenea, importurile de carne de la mai multe fabrici straine din cauza focarului de acolo. China a inceput sa testeze produsele alimentare proaspete si congelate luna trecuta, dupa ce coronavirusul a fost gasit pe o tabla de tocat folosita pentru taierea somonului intr-o piata a produselor alimentare din Beijing, care a raportat un focar in randul lucratorilor, ceea ce a determinat multe porturi chineze sa-si inaspreasca inspectiile cu privire la incarcaturile de produse alimentare.

Articole similare

Ad