Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Informatiile sunt esentiale pentru optimizarea spatiilor goale din logistica

Pe 21 iulie, Total Technologies a organizat webinar-ul cu titlul „Warehouse intelligence through digital transformation?, in cadrul caruia s-a discutat despre digitalizarea in timpul crizei Covid si Logistic master data, sau cum aerul in logistica devine tot mai scump.
Peter Ekart, Account Manager Dimensioning Systems la LNConsult GmbH, a explicat importanta pe care o are folosirea optima a spatiului din depozit si din camion. Iar pentru a face acest lucru este nevoie de date cat mai exacte. „Am observat ca, in prezent, exista tendinta in noile depozite de a merge tot mai mult catre automatizare. Iar situatia actuala cu pandemia Covid ne-a aratat ca, daca nu avem muncitori in depozit, avem nevoie de roboti sau de automatizare pentru ca afacerea noastra sa continue. Cand vorbim de automatizare sau supply chain este foarte important sa vorbim de Master Data, iar in cazul nostru vorbim de Logistic Master Data.? Aceasta a prezentat un material video din 2018 de la un centru de distributie online din China, unde cei care trebuiau sa incarce marfa in camion aruncau pur si simplu pachetele la intamplare in masina. Peter Ekart a spus ca, pentru a optimiza lantul logistic, este nevoie de un set de informatii atat in activitatea de productie, cat si in depozit. „De exemplu, daca aveti un depozit semiautomat, atunci Master Data este esential, dar cu cat mergeti mai mult spre automatizare, cerintele legate de Master Data cresc. Vorbim de lungimea, inaltimea si greutatea produselor pe care le introduceti in WMS, ERP si cu care puteti manipula toate fluxurile in productie si depozitare si puteti fixa locatia exacta in depozit. Deci, cu cat gradul de automatizare este mai mare in depozit, cu atat este nevoie de date mai exacte care permit monitorizarea tuturor fluxurilor, de la productie la depozit si ulterior pe timpul transportului catre clienti. Aceste Master Data ajuta la umplerea spatiului din camion, deoarece, cand primim cutiile de la Amazon sau alte companii, exista mult spatiu pierdut. Din informatiile pe care le detin e-commerce-ul creste cu 15% pe an si cel putin 30% dintre pachete sunt pline cu aer sau cu materiale de umplutura, iar in final ajungem la concluzia ca umplem sute de camioane pe zi cu aer.?
Datele pot fi introduse manual, dar, pe masura ce productia creste, tehnologia ofera modalitati diferite de masurare a marfurilor din logistica sau a unitatilor care ies din productie. „Exista multiple modalitati de scanare a bunurilor. Iar Master Data ajuta la umplerea fiecarui loc liber din camion, deoarece cea mai mare provocare in zilele noastre este cum duci cat mai multe pachete la clienti fara a supraincarca vehiculul.?
In incheiere, Peter Ekart a explicat ca gradul de automatizare este in plina crestere, astfel ca deja se fac inventare cu drone care zboara in depozit dimineata, cand nu este miscare, pentru a verifica rafturile, iar urmatorul pas va fi introducerea robotilor.
LNConsult GmbH este o companie independenta de consultanta fondata in 2003 in Austria, iar activitatea sa de baza este optimizatea lantului logistic.
 

Articole similare

Ad