Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

UE aloca 307 milioane de euro prin Pactul Verde European. Firma Svelte, din Brasov, printre beneficiari.

Consiliul European pentru Inovare (CEI) a acordat peste 307 milioane de euro catre 64 de intreprinderi nou-infiintate si IMM-uri inovatoare, care contribuie la realizarea obiectivelor Pactului Verde European si ale Planului de Redresare pentru Europa. Propunerile castigatoare variaza de la solutii de pionierat pentru sectoarele auto, aerospatial si maritim la tehnologiile materialelor avansate si ale internetului obiectelor.

Din Romania, firma Sveltedca Partners SRL (Svelte), din Brasov, se afla pe lista proiectelor alese pentru a beneficia de finantare. Svelte foloseste un sistem unic si inovator de masini, pentru a genera toate tipurile de suprafete curbate la scara industriala, intr-o operatie de lucru simpla si cu costuri mult reduse comparativ cu celelalte metode utilizate in prezent.
 
„CEI sustine antreprenorii vizionari, care creeaza solutii transformatoare la provocarile societatii actuale, sprijinind Pactul Verde European si Planul de Redresare pentru Europa. Aceste intreprinderi sustinute financiar urmeaza sa se extinda, sa genereze locuri de munca si crestere economica si sa ofere Europeu o pozitie de lider mondial in materie de tehnologii si solutii verzi. De remarcat si nivelul mai ridicat de incluziune, avand in vedere numarul mai mare de femei inovatoare, dar si raspandirea geografica pe intregul teritoriu al Europei”, a declarat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultura, educatie si tineret.
 
Intreprinderile isi au sediul in 17 state membre ale Uniunii Europene, fiind – pana in prezent – cea mai diversificata cerere de propuneri din partea CEI din punct de vedere geografic. In plus, CEI a acordat un numar de 562 de marci de excelenta „Pactul Verde” unor intreprinderi nou-infiintate si IMM-uri ale caror propuneri au indeplinit criteriile, dar nu au putut fi finantate din cauza bugetului limitat, pentru a le ajuta sa acceseze fonduri din alte surse.

Articole similare

Ad