Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

„Noua Casa“ va revigora sectorul constructiilor

In criza, sectorul constructiilor ar putea avea beneficii importante in urma programului „Noua Casa“, dar si pentru cei care vor sa-si ia o casa, a declarat Cristian Paun, presedintele Consiliului de Administratie al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM).
„Un alt element de noutate care vine cu acest program este ca se acorda garantii si pentru creditarea companiei care construieste, tocmai pentru a mai reduce din aceasta presiune a dezvoltatorilor care isi bazeaza finantarea pe banca si pe clientul lui. Poate fi un program care, in criza, poate produce niste beneficii pentru sectorul constructiilor, pentru cei care vor sa-si ia o casa. Sa nu uitam ca, totusi, Romania asa cum arata ea in momentul de fata are un PIB in care sectorul constructiilor este important“, a apreciat Cristian Paun intr-o emisiune televizata. FNGCIMM afirma ca prin acest program se vor acorda doua categorii de credite pentru locuinte noi, respectiv imprumuturi de pana la 140.000 de euro pentru care se percepe un avans de 15% si se acorda o garantie de stat de 60%, si de 70.000 de euro, cu un avans de 5% si o garantie de stat de 50%.
Potrivit sursei citate, avansul de 15% si garantia in nume si cont stat de 60% se aplica doar locuintelor noi ce depasesc pragul de 70.000 de euro pana la 140.000 euro inclusiv. Pentru locuintele vechi (receptionate la terminarea lucrarilor de constructie cu mai mult de 5 ani inainte de data solicitarii creditului garantat) conditiile raman neschimbate.

Articole similare

Ad