Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Industria agricola italiana cere „carantina activa“ pentru lucratorii sezonieri romani si bulgari

lucratori sezonieri

Asociatiile italiene Confagricoltura si Copagri ii cer guvernului sa le permita lucratorilor sezonieri romani si bulgari, care i-ar putea ajuta sa stranga recoltele din camp, sa intre in Italia in asa-numita carantina activa. Cererea vine ca urmare a deciziei ministrului sanatatii, Roberto Speranza, de a inchide granitele cu Bulgaria si Romania, arata La Stampa.

Potrivit asociatiei Coldiretti, peste o suta de mii de lucratori sezonieri agricoli ajung in fiecare an din Romania in Italia, la care se adauga peste zece mii de cetateni bulgari. Multi dintre acestia sunt deja in Italia, dar exista ingrijorarea ca restrictia de carantina limiteaza sosirile pentru recolta care, in mod traditional, incepe in Italia in august si continua in septembrie si octombrie. Din cele 180.000 de solicitari de angajare, aproximativ 20% provin din viticultura si vinificatie.

Carantina activa prevede ca lucratorii isi pot desfasura activitatile fara a pierde 14 zile in izolare, cu conditia ca acestia sa fie gazduiti la sediul companiei, sa lucreze separat de ceilalti si sa nu paraseasca locatia timp de 14 zile. Modelul vine din Germania, dar carantina activa este folosita si in alte tari europene pentru recoltarea produselor din camp.

Articole similare

Ad