Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waberer’s ar putea fi scos la vanzare!

Dupa o serie de zvonuri aparute zilele trecute, care aduceau in discutie posibilitatea ca transportatorul maghiar Waberer’s sa fie vandut, o prima confirmare vine chiar de pe site-ul companiei. Aici, in sectiunea dedicata investitorilor, a fost publicat un comunicat de presa in care, potrivit Trasporto Europa, Mid Europa ii confirma lui Waberer’s ca a desemnat specialistii financiari de la Rothchild pentru a o ajuta in adoptarea celei mai corecte decizii strategice privind investitia sa in Waberer’s, incluzand aici si vanzarea pachetului majoritar de actiuni pe care il detine in companie.

Mid Europa este fondul care, prin intermediul filialei Cee Transport, detine 71,99% din actiunile transportatorului maghiar. Deocamdata, dupa cum precizeaza compania, este doar o ipoteza.

„Nu exista certitudinea ca Mid Europa va vinde o parte sau toata participatia existenta.”

De cateva luni, Waberer’s International inregistreaza pierderi si a schimbat deja doi CEO incercand sa le opreasca, demarand in acelasi timp un plan de reducere a costurilor care include reducerea dimensiunii flotei si a numarului soferilor. Decizia fondului ar putea avea la baza doua evenimente aproape simultane: pandemia de Covid-19, care a redus volumul de transport rutier in Europa, si aprobarea finala a Pachetului Mobilitate I, care reduce avantajele concurentiale ale companiilor din est.

Articole similare

Ad