Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Grupul PSA anunta lansarea noii platforme electrice eVMP

Grupul PSA a anuntat lansarea noii platforme electrice eVMP (Electric Vehicle Modular Platform), care va servi drept baza pentru o gama larga de vehicule electrice din segmentele sedan si SUV. Acestea vor fi disponibile incepand cu 2023.

eVMP va oferi performante ridicate, cu o autonomie de pana la 650 km (conform ciclului WLTP), in functie de caroserie. Bateriile, cu capacitate intre 60 si 100 kWh, au o arhitectura optimizata, care exploateaza in totalitate spatiul podelei.

Grupul PSA va putea dezvolta si versiuni hybrid pe baza acestei platforme electrice de ultima generatie.

Pe langa nivelul ridicat de performanta tehnica, eficienta eVMP rezida si in optimizarea costurilor de cercetare, dezvoltare si de industrializare. Acest lucru este obtinut prin utilizarea anumitor subasambluri si a modulelor existente de baterii de inalta performanta.

Mai mult, procesul industrial a fost studiat pentru a obtine sinergii maxime cu mijloacele existente in uzinele Grupului, investitiile fiind astfel reduse. Urmand aceeasi logica de fabricare a componentelor electrice in-house, eVMP completeaza piesele dezvoltate si fabricate in cadrul Grupului PSA sau impreuna cu joint venture-urile e-motors sau ACC.

Articole similare

Ad