Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Toate cele 10 fabrici Scania sunt alimentate cu electricitate fara combustibil fosil…

… producatorul respectandu-si astfel tinta propusa pentru acest an. Ultimul centru de productie care a renuntat la combustibilul fosil a fost cel din Tucuman (Argentina), care va fi alimentat cu energie de la un parc eolian.

Pentru atingerea obiectivului „zero combustibil fosil“ a fost nevoie de multa munca, asa cum declara Leif Borgsdtedt, Senior Energy Advisor in cadrul Scania, energia electrica fiind achizitionata de la furnizori cu garantii de origine si alte certificate echivalente, care atesta ca este produsa din surse regenerabile, ca hidroelectricitatea, energia eoliana sau energia solara.
Cele 10 unitati de productie (trei in Suedia, doua in Olanda si cate una in Argentina, Brazilia, Finlanda, Franta si Polonia) consuma impreuna aproape 450.000 MWh pe an, iar tranzitia la electricitate fara combustibil fosil scade cu 33.000 t pe an emisiile de CO2e.

Planurile Scania pentru reducerea amprentei de carbon nu includ doar propriile sale operatiuni, ci si obiective de reducere a emisiilor indirecte generate cand sunt operate camioanele, autobuzele si motoarele sale industriale si marine.

Pana in 2025 producatorul isi propune sa scada la jumatate amprenta de carbon fata de 2015, atat din operatiuni industriale, cat si comerciale, scadere care se va realiza si in operatiunile de transport terestru pe tona transportata.

Articole similare

Ad