Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cefin Trucks devine service autorizat pentru vanurile Ford

Cefin

Centrul de reparatii vehicule comerciale din Bucuresti Cefin Trucks a devenit si service autorizat pentru Ford vehicule comerciale usoare, extinzand astfel gama de servicii si beneficiile pe care compania le ofera clientilor sai. Tinta pentru finalul anului este depasirea cotei de piata de 10% in privinta comercializarii camioanelor Ford Trucks in Romania, alaturi de extinderea portofoliului de servicii.

Introducerea activitatii de service pentru Ford vehicule comerciale usoare (LCV) a presupus un parcurs complex, de aproximativ un an, in care Cefin a trebuit sa ajunga sa respecte criteriile de calitate impuse de producator, legate de elemente de identitate, achizitie de echipamente specifice, stagii de pregatire pentru echipa dedicata, pregatire tehnica, signalistica de brand etc. „Este o investitie pe care estimam sa o amortizam in doi ani“, afirma Ionel Balasa, After Sales Director Cefin Trucks.

In Bucuresti sunt cinci dealeri Ford, cu mai multe puncte de lucru, insa centrul din comuna Chiajna al Cefin Trucks este primul service de camioane intrat in reteaua de reparatori autorizati si pentru Ford LCV. Atelierul ofera lucrari de mentenanta si intretinere periodica, reparatii de motoare si cutii de viteze, reparatii si verificari de frane, directie, articulatii, redresari de sasiuri si structuri, operatiuni de tinichigerie si vopsitorie, reparatii de suprastructuri si posibilitati de tractare rapida in service, cu autovehicul specializat.

Piata de service pentru autovehicule comerciale usoare pe care tocmai a intrat compania este dezvoltata, spune oficialul Cefin, insa

„avem avantajul de a cunoaste mentalitatea clientilor de vehicule comerciale, a celor care gestioneaza flote si a celor ce detin masini de pasageri. Sunt cerinte specifice si nevoi cu care ne-am intalnit des de-a lungul activitatii noastre. Nu in ultimul rand, avem experienta celor peste 20 de ani in tot ceea ce inseamna reparatii de vehicule comerciale grele.“

Acesta este si motivul, afirma Ionel Balasa, pentru care se pot folosi sinergii intre cele doua ramuri de activitate. De asemenea, structura actualului service a permis aceasta dezvoltare prin extinderea beneficiilor deja existente, cum ar fi multiplele tipuri de operatiuni ce pot fi facute, capacitatea mare, de 28-30 de camioane simultan, sau programul de lucru extins. „Portofoliul de clienti deja existent este inca un atu care ne ajuta la dezvoltarea service-ului Ford LCV“, mai spune directorul de After Sales, care completeaza faptul ca volumele vor fi acoperite cu ajutorul clientilor traditionali de camioane. Cele mai multe centre Cefin sunt multibrand, cu vehicule reparate care au o vechime medie de 7-8 ani, insa in ultima perioada a crescut procentul camioanelor Ford Trucks servisate. De exemplu, in ultimele doua luni, 20% din activitatea din Bucuresti a fost reprezentata de unitati Ford. De altfel, pentru modelele Ford Trucks, Cefin mentine permanent un stoc de piese de circa 450.000 de euro, eficientizand astfel operatiunile si timpul petrecut in service.

„Dispunem chiar de unele subansamble, cum ar fi motor, cutie de viteze, in stocul de rotatie, tocmai pentru a mari viteza de reactie.“

Dezvoltarea serviciilor si cresterea cotei de piata, obiective asumate pentru acest an

Anul trecut, cu activitatile de vanzare si service, Cefin Trucks a avut afaceri de 60 de milioane de euro, in crestere substantiala de la 43 de milioane de euro in 2018. Pentru 2020, compania si-a propus ca tinta depasirea pragului de 10% a cotei de piata in ceea ce priveste vanzarea de camioane Ford Trucks, in crestere de la 8,1% in 2019.

„Avem un portofoliu de vanzari de aproximativ 1.350 de vehicule comerciale si un obiectiv optimist de cota de piata de minimum 10%. Prin reteaua proprie am distribuit in principalele zone ale tarii, in timp ce ponderea cea mai mare o detin orasele Bucuresti, Brasov, Timisoara si regiunea Dobrogea“

Ionel Balasa

Reteaua de service Ford Trucks numara 19 centre, fiind impartita in mai multe tipuri de reparatori, dintre care patru unitati Cefin, trei unitati partenere si alte 12 service-uri autorizate.

Din perspectiva completarii serviciilor, Cefin Trucks ofera deja metoda de achizitie prin leasing operational, un serviciu folosit pe toate tipurile de segmente pe care compania activeaza, cu un procent de circa 10% din totalul clientilor care folosesc acest produs, alaturi de un pachet complet de servicii de mentenanta si service in cadrul retelei nationale.

Articole similare